Home Uncategorized Zbulimi i një...

Zbulimi i një deti nën shtresën e tretë të Tokës

29
0

Kështu, ne kemi det mbi tokë, të cilin e shohim, pas taj nën të ka një kore të butë, nën të cilën vijon shtresa e dytë e tokës, pas të cilës vjen shtresa e tretë, e cila është e zjarrtë dhe prej së cilës shpërthejnë vullkanet dhe llavat e shtrira të zjarrit, e nën këtë shtresë ka një det, të cilin e zbuluam tash në këtë vit.

Ta meditojmë këtë formë (të planetit tokë) e pastaj të ndalemi tek hadithi profetik:

Toka, nga jashtë, duket e kaltër, e bukur, por në brendësi fsheh zjarr dhe lavë të shkrirë zjarri. Shtresa e jashtme është e mbështjellë me dete, re dhe qetësi, por nën korën e tokës, ka shtresa të zjarrta, ndërsa nën këtë shtresë të zjarrtë, ka det të madh.

Kështu, shtresat e tokës bëhen shtatë:

Korja e tokës

Litosfera

Mbështjellësi i epërm

Mbështjellësi i mesëm, ky që përfshin këtë detin e madh të zbuluar tash së fundmi

Mbështjellësi i poshtëm

Bërthama e jashtme

Bërthama e brendshme

Lajmet Kryesore

Të përzgjedhura

Lajmet e Fundit

Te Fundit