Home Uncategorized Tahiri: Bota ...

Tahiri: Bota e krimit nuk do t’i gëzojë paratë

18
0

Në takimin morën pjesë; ministri i Financave Shkëlqim Cani, Drejtori i Policisë së Shtetit Artan Didi, Prokurori i Përgjithshëm, Adriatik Llalla, Drejtori i Shërbimit Informativ Shtetëror Visho Ajazi (Lika), Drejtoresha e Përgjithshme e Doganave Elisa Spiropali, Drejtori i Zyrës Kundër Pastrimit të Parave Gent Gazheli, Drejtoresha e INUK Dallëndyshe Bici, Drejtori i Përgjithshëm i Burgjeve Artur Zoto, përfaqësues nga Hetimi Tatimor dhe ILDKPI-ja. Ministri i Brendshëm, Saimir Tahiri tha dje se institucione e sigurisë janë të vendosur për të sekuestruar pasuritë e vendosura nga krimi i organizuar. Diskutimet u përqendruan në koordinimin e gjithë kapaciteteve institucionale për të hetuar pasuritë me burim kriminal. Me propozim të Ministrit Tahiri u ra dakord për ngritjen e një grupi teknik pune, për të shqyrtuar mundësitë e hartimit të një Memorandumi Bashkëpunimi për shkëmbim të shpejtë të informacionit në raste hetimesh. Gjithashtu, Ministri Tahiri theksoi se duhet ndërtuar katalogu i suksesit, për të përçuar mesazhin se askush nuk do të gëzojë pasurinë e fituar në mënyrë të paligjshme. "Vendosëm që një grup i përbashkët pune ndërmjet gjithë agjencive të marrin rishikim instrumentet e bashkëpunimit, memorandumin nga njëra anë dhe ndryshimet potenciale në kuadrin ligjor nga ana tjetër, siç vendosëm që të gjithë agjencitë ligjzbatuese të rakordojnë mbi baza mujore, hetimet e përbashkëta në kuadër të luftës kundër krimit ekonomik dhe financiar, pastrimit të parasë dhe për të kulmuar në hetimin e pasurive të pajustifikuara. Ne jemi shumë të vendosur që bota e krimit të mos i gëzojë paratë që ka fituar nga aktiviteti kriminal", tha Tahiri. Ministri i Brendshëm theksoi se prioritet mbetet lufta ndaj aseteve kriminale. Ndërsa shtoi se e memorandum i ri është i nevojshëm. Prokurori i Përgjithshëm tha pas takimit se, është e domosdoshme grupimi i të gjitha institucioneve në këtë luftë.  "Memorandumi i ri i bashkëpunimit, krahas risive të reja që do të sjellë në futjen në këtë grup institucionesh, të cilat bashkëpunojnë në një sërë institucionesh të reja, të cilat janë pjesë e kësaj strukture do të forcojë bashkëpunimin me institucione të tjera ndërkombëtare, për të mbledhur të dhëna në funksion të hetimit që ne kryejmë", tha kryeprokurori Adriatik Llalla.

 

Lajmet Kryesore

Të përzgjedhura

Lajmet e Fundit

Te Fundit