Home ShendetI Shumica e nje...

Shumica e njerëzve harrojnë të bëjnë këtë gjë kur lajnë dhëmbët

20
0

Larja e dhëmbëve është një zakon i përditshëm por shpesh nuk e bëjmë siç duhet. Ekziston, në fakt, një lëvizje që shumica e njerëzve harrojnë ta bëjnë kur lajnë dhëmbët.

E megjithatë është një proces i domosdoshëm për të shmangur jo vetëm rritjen e baktereve por edhe komplikime të tjera për shëndetin tonë.

Lexoni tani tre arsye të rëndësishme për të larë gjuhën me dhëmbë!

Shije më e mirë

Nëse mendoni se nuk keni gjithmonë shije të mirë mund të jetë faji juaj. Pastrimi i gjuhës lejon që sythat e shijes të funksionojnë më mirë dhe kështu ne e shijojmë ushqimin tonë në maksimum.

Shtresa mbrojtëse

Akumulimi i baktereve në gjuhë lehtëson formimin e një shtrese mbrojtëse në dhëmbë. Pllaka kontribuon si në erën e keqe të gojës ashtu edhe në prishjen e dhëmbëve.

Forconi sistemin imunitar

Gjuha është pjesë e sistemit imunitar dhe kështu që sa më shumë baktere të hiqen nga sipërfaqja e saj, aq më pak ka gjasa që ato të pushtojnë trupin dhe të shkaktojnë komplikime.

Lajmet Kryesore

Të përzgjedhura

Më shumë nga Shendeti

Më shumë nga Shendeti

Lajmet e Fundit

Te Fundit