Home ShowBiz Shkenca zbulo...

Shkenca zbulon pse çiftet tradhëtojnë

26
0

Hulumtues në Universitetin e Queensland përdorën të dhëna nga 7,000 çifte të moshës 18 dhe 49 për të zbuluar një statistikë befasuese: sjelljet e pabesa të meshkujve dhe femrave mund t’i atribuohen gjeneve.

Udhëheqësi i studimit, Dr.Brendan Zietsch tha: “Hulumtimi ynë qartë tregon se gjenet e njerëzve kanë ndikim në të tradhëtuarit e partnerit". “Ne gjetëm prova evidente për një gjen specifik që është përgjegjës për tradhëtinë edhe nga femrat gjithashtu. Më shumë hulumtim do të duhet të bëhet për ta konfirmuar këtë gjetje”.

Gjeni të cilit ai i referohet është AVPRIA, i cili është i përfshirë në prodhimin e hormonit që rregullon sjelljet sociale – më tej, ata gjetën se femrat me këto varietete gjenesh janë më shumë të prekura.

A do ta pranonit trashëgiminë e gjeneve si justifikim për tradhëti ndaj partnerit, ose ai ndaj juve? Tregoni me komente.

Lajmet Kryesore

Të përzgjedhura

Më shumë nga Showbizi

Më shumë nga Showbiz

Lajmet e Fundit

Te Fundit