Home POLITIKE Qeveria preza...

Qeveria prezanton projektbuxhetin. Rama: I hap rrugë rritjes ekonomike

21
0


“Eshtë një buxhet me disa standarde të mirëpërcaktuara dhe me disa zgjidhje realiste për një situatë, ku potencialet janë padyshim të mjaftueshme për të arritur objektivin tonë minimal të një rritje ekonomike përtej 4 për qindëshit në fund të vitit të katërt të këtij mandati”, tha Rama.

Duke shprehur keqardhjen për mungesën e opozitës në Parlament, teksa diskutohen dy nga ligjet më të rëndësishme të vitit, si buxheti dhe paketa fiskale, zoti Rama i është përgjigjur akuzave të saj në distancë për rritjen e taksave.

“Ky është një buxhet që vjen si rezultat i reflektimit të një pakete të re fiskale, që ul ose zeron 15 taksa, ndërkohë që rrit vetëm 3. Eshtë një Paketë Fiskale, që në kushtet e vendit tonë, na jep mundësi që të stimulojmë prodhimin që të stimulojmë përpunimin në vend”, tha Rama. 

Zoti Rama listoi të gjitha taksat që lehtësohen për vitin e ardhshëm dhe efektet pozitive që ato do të kenë në ekonomi. Ndërsa ka shpjeguar arsyet për tre taksat që rriten, duke u ndalur tek ajo e naftës.

“Kjo nuk është një dëshirë e Qeverisë për të rënduar mbi ata të cilët përdorin makina, por ky është një kontribut i atyre të cilët përdorin makina, për të patur një vend më të mirë. Të gjitha ato investime që lidhen me rritjen e sigurisë në rrugë, që lidhen me rritjen e përmasës së gjelbër në akset e vendit tonë, janë të lidhura drejtpërdrejt me këtë kontribut minimal të gjithësecilit”, tha Rama. 

Buxheti i vitit 2014 i rrit me rreth 49 miliardë lekë të ardhurat totale krahasuar me këtë vit, nga të cilat 16 miliardë vijnë nga rritja e taksave dhe pjesa tjetër nga rritja e ekonomisë dhe mirëadministrimi. Buxheti ul me 48 për qind deficitin buxhetor krahasuar me 2014, çka sipas Qeverisë bën të mundur që vitin tjetër borxhi publik të ulet pas disa vitesh rritje.  
/ Top Channel

Lajmet Kryesore

Të përzgjedhura

Më shumë nga Politika

Më shumë nga Politika

Lajmet e Fundit

Te Fundit