Home Magazine Plotësisht i ...

Plotësisht i vaksinuar ndaj COVID-19: Çfarë mund të bësh dhe çfarë jo

5
0

Qendrat Amerikane për Kontrollin e Sëmundjeve (CDC) kanë lëshuar udhëzime për ata të vaksinuar plotësisht kundër Covid-19.

Kjo i lejon këta njerëz të bëjnë gjërat që ndaluan të bënin për shkak të një pandemie.

Kush quhet plotësisht i vaksinuar?

Një person është plotësisht i vaksinuar 2 javë pas dozës së fundit të vaksinës (e dyta nëse vaksina bëhet në dy doza dhe e para nëse është një dozë e vetme).

Çfarë mund të bëjnë dhe çfarë nuk mund të bëjnë

Të vaksinuarit plotësisht mund të: mblidhen në ambiente të mbyllura me persona të tjerë gjithashtu plotësisht të vaksinuar pa dhe mund të mos bëjnë testin nëse nuk kanë simptoma të COVID-19.

Të vaksinuarit plotësisht nuk duhet të: heqin masat e mbrojtjes (maska, distanca, etj.) në vendet publike dhe në punë, nuk duhet të shkojnë në tubime masive me shumë njerëz, të udhëtojnë për një kohë të pacaktuar brenda dhe jashtë vendit të tyre apo të injorojë çdo simptomë të dyshimtë.

Sipas CDC, duke qenë se mbrojtja e ofruar nga vaksinat është ende nën hetim dhe nëse kjo mbrojtje mbulon plotësisht mutacionet e virusit, ata që vaksinohen nuk duhet të pushojnë. Masat e mbrojtjes personale dhe mbajtja e distancës janë akoma të nevojshme në kushte të caktuara për të parandaluar infektimin dhe përhapjen e virusit.

Lajmet Kryesore

Të përzgjedhura

Lajmet e Fundit

Te Fundit