Home Magazine Në Mars në 20...

Në Mars në 2035!

65
0

Administratori i NASA-s, Jim Bridenstine mori pjesë në një prezantim të përbashkët nga shefat e një numri agjencish ndërkombëtare hapësinore në Konferencën Vjetore Astronautike Ndërkombëtare të Hënën. Në fund të ngjarjes, u shtrua një pyetje për të gjithë grupin – kur do të arrijmë në Mars?

Pas një përgjigje shaka “të martën” nga Drejtori i Përgjithshëm i ESA Jan Wörner, Bridenstine pasoi me një përgjigje serioze që ai beson – me kusht që të gjithë të mund t’i bëjnë qeveritë e tyre që t’i mbështesin ata në të vërtetë dhe të ofrojnë mbështetjen e nevojshme – është e mundur që astronautët të mund të ulen në Mars nga viti 2035.

“Nëse e përshpejtojmë uljen e Hënës, po e përshpejtojmë dhe uljen e Marsit – kjo është ajo që po bëjmë,” tha Bridenstine, duke iu referuar afatit agresiv, të përshpejtuar të agjencisë për të synuar uljen e gruas së parë amerikane dhe burrit tjetër amerikan në Hënë deri në vitin 2024 me programin Artemis.

“Nëse buxhetet tona do të ishin të mjaftueshme,” tha Bridenstine, duke i’u drejtuar kolegëve të tij nga ekuivalentët ndërkombëtarë të NASA-s, “Unë do të sugjeroja që ne mund ta bënim atë deri në vitin 2035.”

Lajmet Kryesore

Të përzgjedhura

Lajmet e Fundit

Te Fundit