Home Uncategorized NASA parashik...

NASA parashikon: I ftohti ekstrem dhe tërmete të mëdha në 30 vitet e ardhshme

27
0

reduktimit të energjisë diellore që emetohet në Tokë.

Sipas tij, përveç të ftohtit të acartë do ketë edhe tërmete të mëdha, ndërsa shpërthimet vullkanike janë të mundshme në disa pjesë të planetit.

Për dimrin e herët që përfshiu pothuajse të gjithë kontinentin e Shteteve të Bashkuara,Casey mendon se kjo periudhë do të zgjasë për dekada të tëra.

Ky ish-inxhinier dhe konsulent në NASA ka botuar librin e tij provokues të quajtur “Dimër i zymtë: Dielli do të hedh të ftohtin që do të zgjasë 30 vjet”, në të cilën paralajmërohet ndryshime radikale në klimën globale.

Toka po ftohet me shpejtësi të madhe, thotë ai. Nëse udhëheqësit e botës nuk reagojnë shumë shpejt na presin ditë të errëta dhe të ftohta.

“Nëse ju shikoni në kurbën e temperaturës globale për 100 vitet e fundit, ju do të shihni se vjen një rënie të mprehtë që ndodhi pas 2007. Ishte rënie e mprehtë e temperaturës globale gjatë 100 viteve të fundit.

Lajmet Kryesore

Të përzgjedhura

Lajmet e Fundit

Te Fundit