Home Magazine “Mallkimi i p...

“Mallkimi i priftëreshave të Ilirisë”

51
0

 Është një roman i patëdytë, jo vetëm sepse plotëson një mungesë të gjatë letrare dhe artistike në Letrat shqipe, por edhe sepse shënon një arritje në artin e fjalës dhe të shkrimësisë. Nëpërmjet alkimisë dhe mistikës së këtij arti, Mira Meksi ia del të çlirojë me guxim dhe këmbëngulje nga errësirat e Kohës dhe Kujtesës, duke i dhënë jetë, një botë të tërë njerëzore të humbur. Ia del të rijetësojë frymën, trazimet, formën e jetës, dashurinë, lavdinë dhe tragjedinë e kësaj bote. Dhe nëpërmjet po të njëjtës alkimi dhe magji çliruese, bota ilire e shekullit III para Krishtit, depërton thellë në qenien, jetën, botën, shqisën dhe frymëmarrjen tonë prej lexuesi.

 

Autore: Mira Meksi

Titulli: Mallkimi i priftëreshave të Ilirisë

Lloji: Roman

Shtëpia Botuese: Toena

ISBN: 978-99943-1-996-1

Formati: 14×20.5 cm

Faqe: 392

Çmimi: 1000 lekë (kopertinë e butë)

              1500 lekë (kopertinë speciale)

 

Lajmet Kryesore

Të përzgjedhura

Lajmet e Fundit

Te Fundit