Home Magazine Këto ushqime ...

Këto ushqime duhet t’i shmangni për të evituar problemet me lëkurën

57
0

Disa nga ushqimet që përdoren në përditshmëri mund të shkaktojnë dëmtime dhe probleme sa i përket lëkurës. Më poshtë ju listojmë disa prej tyre të cila për shëndetin do të ishte të shmangen.

Vezë
Duhet të bëni kujdes pasi vezët shkaktojnë alergji në fytyrë, ndonëse jo tek të gjithë personat. Për të kuptuar nëse ju jeni një prej tyre, tregoni kujdes dhe vëmendje kur konsumoni vezë. Kur vëreni shfaqjen e akneve, ndaloni së ngrëni të verdhën dhe më pas nëse situata përsëritet, mos hani më vezë.

Ushqime të përpunuara
Sipas dermatologëve ushqimet e përpunuara si pijet me gaz, patatet e skuqura, hamburgerat dhe patatinat. E rekomandueshme është të mos përdoret acidi yndyror Omega-6, i cili ndodhet tek vaji i misrit dhe që shkakton inflamacion në lëkurë. Diçka e tillë do të përkeqësonte aknet.

Ëmbëlsirat
Edhe ëmbëlsirat duhen shmangur pasi e dëmtojnë fytyrën duke qenë se përmbajnë vezë dhe sheqer.

Gjalpi dhe Margarina
Si gjalpi ashtu edhe margarina nxisin gjendrat e yndyrës në lëkurë që më pas çojnë në shfaqjen e ankeve. Duhet të konsumoni fruta të freskëta dhe jo atyre të paketuara.

Lajmet Kryesore

Të përzgjedhura

Lajmet e Fundit

Te Fundit