Home Aktualitet Kërkesa e KES...

Kërkesa e KESH për rritjen e tarifës me 50 %, thonë burimet mediatike

4
0

nga këto impiante. Sasia e energjisë për t’u prodhuar nga këto HEC-e ka qenë llogaritur në 778 gigavat për të tre vitet e periudhës rregullatore 2012-2014. Mirëpo sasia reale e energjisë së prodhuar nga këto impiante private dhe qe KESH është detyruar të blejë pritet të jetë 1.569 gigavat. Kjo i ka shkaktuar Korporatës Elektroenergjetike një kosto financiare prej 11 miliardë lekësh.

Një tjetër arsye pse KESH kërkon rritjen e tarifes është detyrimi nëpërmjet një vendimi të qeverisë së mëparshme për të siguruar import energjie për të mbuluar humbjet e ish kompanisë CEZ.

Blerja e energjisë për llogari të çekëve i ka kushtuar korporatës 8.5 miliardë lekë, para që KESH i ka marrë kredi në banka, përdorimi i të cilave ka prodhuar detyrime shtesë për interesa me rreth 2.6 miliardë lekë.

Lajmet Kryesore

Të përzgjedhura

Më shumë nga Aktualiteti

Më shumë nga Aktualiteti

Lajmet e Fundit

Te Fundit