Home Uncategorized Energji: 450 ...

Energji: 450 milionë usd investime deri në vitin 2018 në sektorin energjetik

18
0

Gjiknuri njoftoi se me këto financime, synohet fuqizimi i sistemit shqiptar të energjisë dhe dalja e tij në tregun rajonal.

“Ndërsa në vitin 2016 nis nga puna linja e interkonjeksionit 400 KV Shqipëri-Kosovë, po punohet për fillimin e punimeve edhe për një linjë të tillë me Maqedoninë. Do të punojmë që vendi të ketë sa më shumë linja të interkonjeksionit dhe jo si deri tani, kur lidhet vetëm me Malin e Zi dhe Greqinë”, tha Gjiknuri.

Sipas ministrit, liberalizimi i tregut të energjisë në 40% të tij në vitin 2018, krijon mundësi të mira për shkëmbimin e energjisë mes prodhuesve privatë dhe atij publik.

Lajmet Kryesore

Të përzgjedhura

Lajmet e Fundit

Te Fundit