Home ShendetI “10 gjë...

“10 gjëra që nuk i keni ditur për vaginën”

153
0

1-Një orgazmë është një “dhimbje” e shkëlqyer.

Në moment që një vajzë me të cilën ju keni dëshirë të keni marrëdhënie , ju thotë që ka dhimbje koke , duhet të dini që kjo është diçka normale dhe ju duhet ta kuptoni atë. Një orgazëm është në vetvete një sasi dhimbjesh të ëmbla dhe ka efektet e një ilaçi që kuron shumë dhimbje në trupin tuaj. Ju vetëm duhet të sigurohuni që ajo te arrijë një orgazëm të fuqishëm .

2- Vagina pastron vetveten

Organet gjenitale të një gruaje janë të dizanjura për të pastruar vetveten ndonëse ndonjëherë konsiderohet si i panevojshëm pasi në fakt mund edhe të bëjë më shumë dëm sesa dobi për trupin.

Pas menstruacioneve vagina pastron veten duke nxjerrë pjesën e papastër jashtë dhe këtë gjë në fakt ajo e bën këtë gjatë gjithë ciklit mujor të një gruaje. Ajo gjithashtu ka dëshirë ta pastrojë veten edhe pas aktit seksual pasi kjo mënyrë parandalon infeksionet bakteriale që mund të marrë vagina. Megjithatë nëse bakteret kanë arritur të futen brenda në vaginë apo në majën e saj, kjo mund të trajtohet me anën e një kremi kundër baktereve që mund të këshillohet nga mjekët gjinekologë.

3- Nuk është gjithçka pika G

Pika G e njohur si pika më ë fortë e orgazmës që arrijnë femrat sjell tek ato ndjesi të mrekullueshme , por është dhe një tjetër pikë e njohur si pika A që ka pothuajse të njëjtin efekt që femrat të arrijnë pikën kulmorë të kënaqësisë. Studiuesit tregojnë se pika A është e vendosur më thellë se pika G , ajo vendoset brenda kanalit të mitrës dhe kjo pikë mund të stimulohet duke përdorur të njëjtën mënyrë siç stimuloheni për pikën G.

Vetëm mos harroni se kur të jeni shumë thellë, në brendësi të një femre, ju keni nevojë për lubrifikim shumë të mirë që i nevojitet asaj për të qenë sërish si në fillimin e marrëdhënies dhe kjo gjë ju sigurojmë që nuk është aspak e dhimbshme apo e pakëndshme .

4- Ju jeni çfarë ju ushqeheni

Një vaginë e shëndetshme ka një erë të veten karakteristike, por kjo erë zakonisht nuk është shumë e fortë. Nëse vagina përshkohet nga infeksion bakterial kjo erë shndërrohet në një kundërmim të fortë. Por vagina jo vetëm kur ka infeksion merr një erë të fortë pasi shpesh gjatë nuhatjes ajo duket sikur e ka një erë të tillë,ndonëse ju nuk keni infeksion në të.

Shumica e gjërave që ushqehet një grua ndikojnë në mënyrën sesi organi i saj gjenital mban erë më pas. Për shembull, nëse një grua ushqehet me fruta të ëmbla, edhe era e vaginës së saj do të mbajë një erë kaq të këndshme sa këto fruta (dhe kjo shton dëshirën për seks oral) ndërsa përdorni disa perime, si lakër, etj mund ti japin asaj një shije jo kaq të mira sa frutat .

5- Vagina mund të lëvizë

Prolapsi vaginal ndodh kur mitra , vezoret apo tubat e fallopit apo një kombinim i gjithë këtyre zhvendoset nga vendi i saj normal në trup . Kjo gjendje është ë zakonshme dhe ndodh shpesh pas operacioneve apo ndërhyrjeve në mitër por ndonjëherë mund të ndodhe edhe pa ndonjë shkak të veçantë .

6- Nuk ekziston “derdhja” te femrat

Femrat ndryshe nga meshkujt mund të lëshojnë sasi të ndryshme të lëngjeve gjatë orgazmës. Studimet tregojnë se shumë gra janë të afta për të prodhuar sasi të mëdha lëngjesh gjatë orgazmës. Disa skeptike mendojnë se procesi “derdhje” nuk ekziston tek femrat , sipas tyre ajo që ata lëshojnë gjatë orgazmës është thjeshtë urinë. Megjithatë shkenca në lidhje me këtë fakt ka zbuluar se përbërësit që derdh femra janë të ndarë nga komponentët e urinës dhe ato lëngje që derdh femra gjatë orgazmës janë totalisht të ndryshme nga ato të urinës, pasi shkenca ka vërtetuar se ato zbresin nga kanali parautral dhe jo nga fshikëza.

7- Vagina dyfishohet kur zgjohet

Sa e ndryshme është një vaginë nga një femër të një tjetër? Disa gra kanë vaginë të vogël , kanalet e shkurtra, ndërsa të tjerat të kundërtën më kanale shumë të gjatë. Madhësia mesatare e një gruaje në gjendje normale është 3-4 cm e gjatë , por gjatë zgjimit dhe ngacmimit të saj , ky numër mund të rritët, duke arritur deri në dyfishin e saj. Pra djema sigurohuni mirë që partnerja juaj është zgjuar mirë sepse nëse nuk ndodh zgjimi tamam, atëherë ju nuk do të mund të depërtoni thellë dhe në mënyrë të rehatshme gjatë aktit seksual .

8-Seksi e mban të gjallë dhe të shëndetshme vaginën

Ashtu si muskujt e tjerë në trup edhe vagina ka nevojë për t’u përdorur dhe për t’u ushtruar, në të kundërt ajo mbetet e dobët dhe e brishtë . Nëse kalon kohë e gjatë që ajo nuk ushtron aktivitetin e saj, përgjithësisht kjo ndodh sidomos kur një grua arrin menopauzën , ose arrin një moshe të thyer, indet delikate që ndodhen brenda vaginës bëhen të hollë dhe mund të fillojnë të prishen . Seksi i rregullt ndihmon në mbajtjen gjallë dhe në formë vagjinën e një gruaje.

9-Në sekrecionet vaginale gjendet një komponent i rrallë

Pas ekzaminimit mikroskopik të përbërësve që gjenden në sekrecionet vaginale të femrave, shkencëtarët kanë vërejtur që këto sekrecione përmbajnë një përbërje që ndodhet në të vërtetë në mëlçi të peshkaqenit . Kjo quhet squalene dhe gjithashtu mund të gjendet në vajrat bimore. Ajo mund të përdoret gjithashtu në kozmetikë dhe shërben për të shmangur yndyrën e tepruar në lëkurë. Squalena është ajo që bën të mundur që këto sekrecione natyrore të kthehen në dobi të organeve gjenitale duke ju dhënë indeve lagështi dhe lehtësi në përkulje.

10-Muskujt vaginale janë jashtëzakonisht të fuqishëm

Të gjitha gratë kanë aftësi për të përdorur muskujt e tyre vaginal, të quajtur ndryshe, muskujt PC- gjatë seksit . Këto janë të njëjtët me muskujt që përdor femra për të parandaluar rrjedhjen e urinës. Ju ndoshta nuk e besoni se këto muskuj janë të fuqishëm, por në të vërtetë ato janë shumë të fuqishëm . Rekordin botëror për vaginën më të fortë e mban një grua nga Rusia që ka arritur të heqë £ 31 vetëm me anë të muskujve vaginale të saj./ Express/

Lajmet Kryesore

Të përzgjedhura

Më shumë nga Shendeti

Më shumë nga Shendeti

Lajmet e Fundit

Te Fundit